Voor iedere leeftijd een uitdaging

 • Wij bieden kwaliteit voor elke leeftijd tot 4 jaar

  De verzorging van baby’s/dreumesen vraagt persoonlijk contact met de leidsters. Verschonen, voeden en knuffelen zijn momenten van contact en communicatie tussen hen en de baby/dreumes. Voor baby’s staan de 3 R en  voorop; Rust, Reinheid en Regelmaat. Dat neemt niet weg dat wij ook speelgoed aanbieden om hun nieuwsgierigheid te prikkelen en stimuleren. Om een goed contact op te kunnen bouwen met een baby proberen wij ervoor te zorgen dat een baby 1 vaste leidster heeft.

  Voor de jonge kinderen  is de wereld nog nieuw. Er gebeuren veel onverwachte dingen. Alles is onvoorspelbaar. Jonge kinderen zoeken nabijheid van ouders of leidsters. Zij vertrouwen erop dat wij goed op hen zullen passen. Ouders en leidsters geven structuur. Zij geven aan wat wel en niet kan en ze begrenzen de ruimte. Zo weet een kind, als ik hier binnen blijf ben ik veilig, hoef ik nergens op te letten en kan ik opgaan in mijn spel. Binnen die ruimtes kan ik op avontuur gaan.

 • Leidsters  geven structuur door:

  • Duidelijke grenzen en rituelen; waardoor het gedrag van de kinderen vanzelfsprekend is en positief wordt begeleid.
  • Indeling en inrichting van de ruimtes binnen en buiten; zodat de kinderen ongestoord samen en alleen kunnen spelen en er ruimte is voor verschillende activiteiten.
  • Dagritme en groepssamenstelling; aansluitend bij de behoeftes van uw kind aan spelen, uitdaging, rust en verzorging.
  3+ groep

  Voor de “oudere kinderen” hebben wij de 3+ groep. Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen één of meerdere dagdelen spelen in de 3+ groep. Zij worden uit de Yuki- of Ko-groep geplaatst en mogen dan met hun leeftijdsgenootjes in een andere ruimte spelen. Hier worden andere activiteiten aangeboden. Meer zelfstandigheid verwacht en een stukje voorbereiding gegeven op de komende basisschool. Dit voorkomt dat kinderen zich hier gaan vervelen. Buiten hebben wij gekozen voor extra uitdagingen voor de “oudere” kinderen  zoals; rennen, voetballen, klimmen, glijden en fietsen.
  Er is genoeg ruimte zodat de “jonge” kinderen hier geen last van hebben. Voor beide doelgroepen een veilige speelplek buiten.